Home / Blog / De LubriWatch applicatie helpt de gouden driehoek binnen de verspaningsindustrie

De LubriWatch applicatie helpt de gouden driehoek binnen de verspaningsindustrie

Om de verspaningsmachine in een goede staat te houden is het belangrijk om tijdens de bewerking het gereedschap goed te smeren en te koelen. Dit doet u door gebruik te maken van een koelemulsie. De koelemulsie moet van de juiste kwaliteit zijn. Voor de juiste kwaliteit van de koelemuslie is onder andere de olieleverancier een belangrijk aspect. In dit blogartikel vertellen we meer over de gouden driehoek van de klant, olieleverancier en servicebedrijf en hoe de LubriWatch applicatie hierbij kan helpen.

Juiste kwaliteit koelemulsie

Er zit veel verschil in kwaliteit en gebruik van verschillende oliën voor de koelemulsie. Om de standtijd van de verspaningsmachine en de kwaliteit van het gereedschap optimaal te houden is het belangrijk om de juiste i-brix te creëren. Dit betekent onder andere dat de juiste verhouding van water en olie gebruikt moet worden. Deze verhouding wordt aangegeven door de olieleverancier. Wanneer je niet de juiste verhouding/kwaliteit koelemulsie gebruikt kunnen er problemen ontstaan, bijvoorbeeld bacteriën en schimmel ontstaan, vlekvorming op het product, de koelemuslie kan gaan schuimen en het gereedschap kan eerder beschadigen.


De gouden driehoek

Om erachter te komen waar het probleem ligt is het belangrijk om veel data te hebben. Dit doet u door de smeerolie frequent te meten met een refractometer en deze waarden in de applicatie in te voeren. Om veel data te verzamelen over de machines werkt het goed om door de verschillende stakeholders de metingen uit te laten voeren. Bijvoorbeeld naast dat de klant de metingen uitvoert ook de olieleverancier als het servicebedrijf of ingehuurde expert de metingen uit te laten voeren en deze zelf in de LubriWatch applicatie te laten bijhouden. Op deze manier ontstaat er veel bruikbare data en kan er goed gekeken worden of er problemen zijn en kan er zo adequaat mogelijk gereageerd worden.

LubriWatch Blog gouden driekhoek


Heeft u vragen over de LubriWatch applicatie of zou u graag meer willen weten over de LubriWatch applicatie? Neem dan contact met ons op.