Home / Over LubriWatch

Over LubriWatch

De LubriWatch applicatie is samen met engineers ontwikkeld die dagelijks bezig zijn met het beheren en optimaliseren van (verspanings)machines. De applicatie is eenvoudig en door iedereen op de werkvloer te gebruiken. 

Met de LubriWatch applicatie kunt u op een eenvoudige manier de staat van uw machines monitoren. Dit doet u door meetpunten aan te maken. Voor ieder meetpunt kan makkelijk een inspectie formulier worden aangemaakt die volledig naar eigen wens opgebouwd kan worden. Ook kunt u minimale en maximale waarden bepalen of de meetfrequentie vastleggen. Vanuit de ingevulde waarden ontstaat een status en daarmee kunt u actie ondernemen. Kortom, wilt u op een eenvoudige en efficiente manier de staat van uw (verspanings)machines in kaart brengen, gebruik dan LubriWatch. 


Voordelen van de LubriWatch applicatie

De software van LubriWatch is makkelijk in gebruik, met de applicatie kunnen we snel inzichtelijk maken wat de staat van de machines is. Aan de hand van de waarden uit de applicatie kunt u de staat van uw machines verbeteren. Hierdoor ontstaat er onder andere een kostenreductie doordat er minder slijtage is, minder vervanging van onderdelen, minder afvoer van ‘slechte’ emulsie, minder afkeur en minder nieuwe olie en vloeistoffen nodig zijn. 

Deze kostenreductie helpt u ook om de OEE (Overall Equipment Effectiveness) te verbeteren van uw bedrijf. Met OEE krijgt u inzichten in de productie en/of de knelpunten binnen de productieprocessen.

LubriWatch is volledig onafhankelijk van leveranciers en u kunt uw eigen data verzamelen. Door zelf metingen te doen en vast te leggen krijgt u meer inzicht en bent u minder afhankelijk van bijvoorbeeld periodieke controle van uw leverancier. Door gebruik te maken van LubriWatch kunnen controles ook realtime plaatsvinden.


Meten is weten

Om ervoor te zorgen dat de machines en gereedschappen een langere levensduur hebben, de kwaliteit en de processen in orde zijn is meten van verschillende waarden belangrijk. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de water hardheid, de verhouding van de koelemulsie, schimmels en bacteriën, maar ook centrale smering, luchtverzorgingsunit en ook andere onderdelen die op regelmatige basis gecontroleerd dienen te worden Deze meetpunten kunnen zelf bedacht en ingesteld worden in de backend. Wilt u meer weten over hoe u dit kunt meten en hoe u de LubriWatch applicatie kunt gebruiken om deze waarden inzichtelijk te maken, klik dan op onderstaande knop.


Voor welke industrie?

De LubriWatch applicatie kan in veel verschillende industrieën gebruikt worden. De basis is gelegd voor de verspanings industrie, maar overal waar machines gebruikt worden en waar metingen plaats moeten vinden voor een optimale kwaliteit, proces en onderhoud is de applicatie te gebruiken.