Home / Blog / De LubriWatch applicatie, speciaal voor de verspaningsindustrie

De LubriWatch applicatie, speciaal voor de verspaningsindustrie

Stel je eens voor je hebt een machinepark met verschillende verspaningsmachines. Al deze machines gebruiken koelemulsies. Ook hebben ze onderhoud nodig en moeten ze regelmatig gecontroleerd worden. Deze informatie moet vastgelegd en bijgehouden worden, mocht er iets met de machine of het product gebeuren dan kan je met deze informatie verschillende dingen uitsluiten. Maar hoe houd je deze informatie allemaal gestructureerd? Tegenwoordig wordt dit nog veel gedaan met pen en papier, maar dit is vaak niet de meest ideale manier. Het papier wordt bijvoorbeeld niet goed opgeborgen waardoor er informatie verloren gaat. Voor het opslaan en monitoren van deze informatie is de LubriWatch applicatie dan ook erg geschikt. Lees meer over hoe de LubriWatch applicatie werkt in dit blogartikel.

mockup LubriWatch applicatie


Wat is de LubriWatch applicatie

De LubriWatch applicatie is ontwikkeld door engineers die dagelijks bezig zijn met het beheren en optimaliseren van zowel de staat van de verspaningsmachine als de kwaliteit van de koelemulsie. Met de LubriWatch applicatie kunt u op een eenvoudige manier de staat van de verspaningsmachine en koelemulsie monitoren.


Hoe werkt de LubriWatch applicatie?

In de LubriWatch applicatie vult u op een eenvoudige manier de gemeten waarden in. Als eerste scant u met de camera op uw telefoon de QR-code welke bij de machine hangt. Hierna vult u de waarden in die u met de refractometer hebt gemeten. De LubriWatch applicatie vertelt u direct wat de staat van de koelemulsie is. Daarnaast krijgt de verantwoordelijke een overzicht met de status van het machinepark, hierin staat per machine of de machine rood, oranje of groen is. 

Bij rood is de status van de koelemulsie niet in orde en moet er direct actie ondernomen worden, bij oranje is er iets niet goed aan de koelemulsie en bij groen is de koelemulsie helemaal in orde wat betreft het concentraat.

Ook andere waarden kunnen er worden gemeten. Zo kunt u de pH, temperatuur en eventuele uitslagen van monsters op bacteriën of schimmels vastleggen. U registreert eventuele toevoegingen en opmerkingen.

Als u toch aan het meten bent, dan kunt op dezelfde andere machines metingen verrichten zoals leibaanolie, skimmercontrole, batterijbuffer en meer. Ook die kunt eenvoudig vastleggen in de app. Het is dus mogelijk om per machine meerdere meetformulieren te koppelen. 


Data opslaan

Wanneer de gemeten waarden ingevoerd zijn worden deze automatisch opgeslagen in de database. Op deze manier kan de verantwoordelijke altijd alle data terugvinden, een samenvatting van oude data inzien en eenvoudig en adequaat actie ondernemen. 


Bent u klaar met het rondslingerende papierwerk en zou u liever digitaal de informatie willen monitoren, vraag dan vrijblijvend een demo aan.