Home / Blog / Nieuwe LubriWatch applicatie bewaakt staat koelemulsie in verspaningsmachines

Nieuwe LubriWatch applicatie bewaakt staat koelemulsie in verspaningsmachines

Een accurate en regelmatige meting van essentiële machinewaarden bespaart onnodig veel kosten. De LubriWatch app helpt om alle relevante metingen en benodigde aanpassingen voor verspaningsmachines centraal te beheren en daarmee de staat van de koelemulsie te bewaken.

Verspanen is precisiewerk en vraagt om nauwkeurigheid op verschillende vlakken. De toestand van de gebruikte koelemulsie valt of staat immers met een goede staat van de machine.


Overzichtelijk

De LubriWatch applicatie is speciaal ontwikkeld voor de verspaningsindustrie en bewaakt de staat van de machines in een oogopslag. Of het nu gaat om machinaal boren, brootsen, draaien, steken, vijlen, frezen, kotteren, honen, tappen of zagen, bij al deze processen wordt koelemulsie gebruikt.

De lubriWatch, applicatie helpt om het koelproces gladjes te laten verlopen en daarmee de kwaliteit van processen te optimaliseren. Door elementaire factoren zoals hardheid van water, de verhouding van de koelemulsie, schimmels en bacteriën regelmatig te controleren en waar nodig aan te passen, kan de kwaliteit optimaal. bewaakt worden. Dit bevordert de levensduur van de machine.


Gebruiksvriendelijk en efficiënt

De gebruiksvriendelijke applicatie is dusdanig ontwikkeld, dat degene die ermee werkt eenvoudig een QR code bij de machine op meetmomenten kan scannen op zijn mobiele telefoon of ander apparaat met een WIFI verbinding. Bij de meetmomenten worden verschillende belangrijke vooraf aangemaakte meetpunten in kaart gebracht.

De applicatie vertaalt de door de medewerker ingevoerde gegevens van deze meting naar een status. De kleuren groen, oranje en rood maken visueel of het proces binnen de gewenste waarden verloopt. Afhankelijk van de uitkomsten van de meting, de status op dat moment ten opzichte van de vooraf ingestelde minimale en maximale waarden, kan actie ondernomen worden om de waarden te corrigeren tot het gewenste niveau ten behoeve van een optimale uitvoering van het betreffende proces.

De app maakt het mogelijk om sneller en efficiënter te meten. De gemeten en ingevoerde gegevens van alle aanwezige verspaningsmachines worden immers centraal via de applicatie overzichtelijk opgeslagen en beheerd in plaats van opgeschreven. In een oogopslag is in de app te zien welke machine op welke plek een aanpassing of onderhoud nodig heeft. 

Hierdoor worden tijdrovende controlerende of corrigerende werkzaamheden en losse notities of mappen vol ingevulde formulieren overbodig. 


Onafhankelijk van leveranciers

Doordat de LubriWatch applicatie volledig onafhankelijk is van leveranciers, geeft de app de gebruiker de vrijheid zelf de gewenste data te verzamelen en daarmee meer inzicht te verkrijgen in de verschillende processen. Daarnaast zorgt deze onafhankelijkheid ervoor dat deze applicatie in heel veel verschillende industrieën op verschillende machines toepasbaar en inzetbaar is. Bent u benieuwd naar de werking van deze applicatie? Wij verzorgen graag een demo binnen uw bedrijf